Welkom
Voorstellingen
Vertellen in de klas
Projecten
Speellijst
Foto's, reacties, recensies
Contact
Zoeken
Links
Voor wie werken we
Adrie Gloudemans
Welkom arrow Vertellen in de klas
Vertellen in de klas
Met het project ‘Vertellen in de klas’ moedigt Verteltheater Watverteljemenu kinderen en leerkrachten aan om vooral te blijven vertellen. Want vertellen hoort bij de mens, al eeuwenlang. Denk maar eens aan de schat aan mythen, legendes, sprookjes en verhalen die de mens door de eeuwen heen heeft gemaakt.
En iedereen vertelt, op zijn/haar eigen manier. Kijk maar om je heen op een verjaardagsfeestje of in het café. Mensen vertellen elkaar verhalen om zich met de ander te verbinden en de wereld om hen heen te begrijpen.
Kijk ook op www.vertellenindeklas.nl


‘Vertellen in de klas’ (als 'verteller op bezoek' ook onderdeel van de Rode Draad van Cubiss) sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs (taalontwikkeling, leesbevordering, cultuureducatie). ‘Vertellen in de klas’ gaat er vanuit dat het kind als verteller de basisschool binnenstapt. De leerkracht helpt de mondelinge vaardigheden van het kind verder ontwikkelen en introduceert de technieken van lezen en schrijven. Een kind dat met plezier verhalen blijft vertellen zal ook met plezier gaan lezen en met plezier zijn verhalen opschrijven.

 

ImageImageImage
 
Advertisement
Verteltheater Watverteljemenu Snoekborch 14 5247VC Rosmalen tel 0624520465

© 2018 Verhalenverteller Adrie Gloudemans - Verteltheater Watverteljemenu